Kaip peržiūrėti istorijas anonimiškai: paprasti ir veiksmingi metodai

Sukurti 10 rugsėjo, 2024
anonimiškai žiūri

Socialinė žiniasklaida leido žmonėms lengvai pasidalinti savo gyvenimo akimirkomis per istorijas. Tokios platformos kaip Instagram ir Facebook leidžia vartotojams skelbti istorijas, kurios išnyksta po 24 valandų. Tačiau kai žiūrite kieno nors istoriją, jūsų vardas dažniausiai pasirodo žiūrinčiųjų sąraše. Tai gali būti nepatogu, jei žiūrėdami istorijas norite likti anonimiški. Laimei, yra keletas būdų, kuriais galite peržiūrėti istorijas anonimiškai, neįspėdami paskyros savininko. Šiame straipsnyje išnagrinėsime įvairius metodus ir įrankius, kurie padės išlaikyti privatumą naršant istorijas.

Lėktuvo režimo naudojimas istorijas žiūrėti anonimiškai

Vienas iš paprasčiausių būdų anonimiškai peržiūrėti Instagram istorijas yra naudoti lėktuvo režimą. Kai atidarę programėlę išjungiate interneto ryšį, Instagram istorijas, kurios jau buvo iš anksto įkeltos, galima peržiūrėti nesiunčiant pranešimo apie peržiūrą. Ši technika yra greita ir nereikalauja jokių trečiųjų šalių įrankių, tačiau ji turi apribojimų, nes ji veikia tik iš anksto įkeltose istorijose.

Trečiųjų šalių programos ir svetainės anoniminiam žiūrėjimui

Kelios trečiųjų šalių programos ir svetainės leidžia vartotojams anonimiškai peržiūrėti „Instagram“ istorijas. Šios platformos, pvz., „InstaStories“ arba „Story Saver“, leidžia įvesti paskyros naudotojo vardą ir žiūrėti jų istorijas neprisijungus ir neaptinkant. Nors šie įrankiai yra patogūs, svarbu būti atsargiems, nes kai kurie gali kelti pavojų saugumui arba pažeisti „Instagram“ paslaugų teikimo sąlygas.

„Instagram“ istorijų naršymas privačiu režimu

Jei naršote darbalaukyje, privatus arba inkognito režimas naršyklėje taip pat gali užtikrinti tam tikrą anonimiškumo lygį. Nors šis metodas visiškai nepaslepia jūsų tapatybės, jis neleidžia jūsų naršyklei išsaugoti slapukų, prisijungimo duomenų ar paieškos istorijos. Tačiau vis tiek būsite rodomi žiūrinčiųjų sąraše, nebent tai derinsite su kitais būdais, pvz., naudodami trečiųjų šalių įrankius.

Kitos paskyros naudojimas arba degiklio paskyros sukūrimas

Kitas veiksmingas būdas anonimiškai peržiūrėti istorijas yra naudoti antrą paskyrą arba „degiklio“ paskyrą. Šis metodas apima atskiros Instagram paskyros, nesusietos su jūsų tapatybe, sukūrimą. Tai darydami galite sekti asmenį arba patikrinti jo viešas istorijas neatskleisdami tikrosios tapatybės. Šis metodas veikia gerai, tačiau reikia valdyti kelias paskyras.

Išvada

Išlikti anonimiškam žiūrint istorijas socialinėje žiniasklaidoje galima taikant įvairius metodus: nuo paprastų gudrybių, pvz., naudojant lėktuvo režimą, iki sudėtingesnių metodų, pvz., trečiųjų šalių įrankių. Tačiau svarbu atsižvelgti į galimą kiekvieno metodo riziką ir apribojimus. Nesvarbu, ar naudojate antrą paskyrą, ar naršote privačiu režimu, pirmenybę teikite privatumui ir saugai internete.

žmogus be veido

Paprasčiausias būdas yra naudoti lėktuvo režimą. Kai istorija yra iš anksto įkelta, galite išjungti interneto ryšį ir peržiūrėti istoriją nepalikdami pėdsakų.

Ne visi trečiųjų šalių įrankiai yra saugūs. Nors kai kurie yra patikimi, kiti gali kelti pavojų saugumui, pavyzdžiui, atskleisti jūsų asmeninius duomenis arba pažeisti platformos taisykles.

Privatus režimas neleidžia jūsų naršyklei išsaugoti slapukų ar istorijos, tačiau jis nepaslėps jūsų, kaip žiūrinčiojo, tapatybės. Norint užtikrinti visišką anonimiškumą, gali prireikti papildomų metodų, pvz., trečiųjų šalių įrankių arba įrašymo programų.