Kaip pranešti apie paskyrą „TikTok“: žingsnis po žingsnio vadovas

Sukurti 26 liepos, 2024
nustebęs žmogus

„TikTok“ yra viena populiariausių socialinės žiniasklaidos platformų, kurioje vartotojai gali bendrinti kūrybingus vaizdo įrašus ir bendrauti su kitais visame pasaulyje. Tačiau, kaip ir bet kuri socialinė platforma, „TikTok“ nėra apsaugota nuo netinkamo elgesio ar turinio. Jei pastebėsite, kad paskyra pažeidžia bendruomenės gaires, turite teisę apie tai pranešti. Nesvarbu, ar tai priekabiavimas, klaidinantis turinys ar pavojingas elgesys, „TikTok“ turi supaprastintą pranešimų apie problemas procesą. Šiame straipsnyje mes paaiškinsime, kaip žingsnis po žingsnio pranešti apie paskyrą „TikTok“, užtikrinant, kad galėtumėte padėti išlaikyti saugią ir malonią aplinką visiems vartotojams.

Kodėl svarbu pranešti apie paskyrą „TikTok“.

Prieš pasinerdami į ataskaitų teikimo procesą, labai svarbu suprasti, kodėl būtina imtis veiksmų. Pranešimas apie paskyrą padeda „TikTok“ užtikrinti, kad jos platforma išliktų teigiama erdvė, kurioje nebūtų neapykantą kurstančių kalbų, smurto ar netinkamo turinio. Pranešdami ne tik saugote save, bet ir padedate apsaugoti bendruomenę. „TikTok“ atidžiai peržiūri kiekvieną ataskaitą ir užtikrina, kad bet koks turinys ar paskyra, pažeidžianti jos taisykles, būtų atitinkamai sprendžiama.

Paskyros arba turinio, apie kurį reikia pranešti, radimas

Pirmasis žingsnis pranešant apie paskyrą „TikTok“ yra konkrečios paskyros ar turinio, kuris pažeidžia platformos bendruomenės gaires, vieta. Jei tai vaizdo įrašas, eikite tiesiai į įrašą. Jei norite pranešti apie visą paskyrą, eikite į atitinkamo naudotojo profilį.

  • Atidarykite „TikTok“ ir naudokite paieškos juostą, kad surastumėte pažeidžiančią paskyrą ar turinį.
  • Įsitikinkite, kad turinys, apie kurį pranešate, tikrai pažeidžia „TikTok“ politiką, pvz., skatina smurtą ar priekabiavimą.

Kaip pranešti apie paskyrą arba vaizdo įrašą

Radę paskyrą ar vaizdo įrašą, apie kurį norite pranešti, „TikTok“ palengvina skundo pateikimą. Platforma suteikia galimybę pranešti apie konkrečius vaizdo įrašus, paskyras, komentarus ar tiesioginius pranešimus.

  • Viršutiniame dešiniajame įžeidžiančio vaizdo įrašo arba profilio kampe palieskite tris taškus (⋮).
  • Atsiras meniu su įvairiomis parinktimis; pasirinkite "Pranešti".
  • Būsite paraginti pasirinkti pranešimo priežastį, pvz., priekabiavimą, klaidinančią informaciją ar smurtą.
  • Vykdykite nurodymus ir pateikite ataskaitą.

Kas nutinka po to, kai pranešate apie paskyrą?

Pateikus ataskaitą „TikTok“ ją peržiūrės. Platformos moderatoriai atidžiai įvertina kiekvieną ataskaitą, kad nuspręstų, ar turinys ar paskyra nepažeidžia „TikTok“ gairių. Šis procesas gali užtrukti, bet kai bus priimtas sprendimas, jums bus pranešta.

  • TikTok gali pašalinti turinį arba sustabdyti paskyrą, jei bus pripažinta kaltu pažeidusi taisykles.
  • Savo ataskaitos būseną taip pat galite patikrinti apsilankę „Nustatymai“ > „Tvarkyti paskyrą“ > „Ataskaitų istorija“.

Išvada

Pranešti apie paskyrą „TikTok“ yra esminis įrankis, užtikrinantis, kad platforma būtų saugi ir maloni. Atlikdami šiuos veiksmus galite padėti užtikrinti, kad būtų pašalintas žalingas turinys ir netinkamas elgesys. Visada įsitikinkite, kad jūsų pranešimas yra pagrįstas tikru „TikTok“ gairių pažeidimu, nes tai padeda moderavimo komandai išlaikyti platformą sąžiningą visiems.

reportažas apie tik tok

Taip, kai pranešate apie paskyrą ar turinį „TikTok“, jūsų tapatybė lieka anonimiška. Asmeniui ar paskyrai, apie kurią pranešate, nebus pranešta apie tai, kas pateikė ataskaitą, užtikrinant jūsų privatumą ir saugumą naudojant platformą.

„TikTok“ nenurodo konkretaus laikotarpio, per kiek laiko reikia peržiūrėti ataskaitą. Tačiau dauguma ataskaitų peržiūrimos per kelias dienas. Jums bus pranešta apie rezultatus, kai TikTok baigs turinio ar paskyros, apie kurią pranešta, tyrimą.

Pateikus ataskaitą TikTok, jos anuliuoti ar atšaukti negalima. Tačiau jei pranešimas buvo klaida, TikTok moderavimo komanda peržiūrės atvejį ir nuspręs, ar reikia imtis kokių nors veiksmų, todėl už neteisingus pranešimus paskyrai nebūtinai bus taikomos nuobaudos.